Головна » 2016 » Серпень » 16 » День народження сайту. Нам - один рік!
18:56
День народження сайту. Нам - один рік!

Сьогодні, 16.08.2016, виповнюється рік моєму сайту. Гадаю, саме час розповісти історію його створення.

Ідея створити власний сайт виникла раптово, 15 серпня 2015 року. Я їхала в маршрутці до парку ім. Пушкіна в Києві на Арт-пікнік С. Фролової, на один з майстер-класів. А думки  - про ситуацію в країні. І настільки мене це бентежило, не давало спокою! Знала - потрібно вилити ці почуття на папір. Тільки от розуміла - в зошиті прочитає максимум два-три чоловіки. А як же зробити, щоб читачів було більше? Розмістити у соц. мережі? Там буде більше тролів і бажаючих посваритися. Тих, які вважають, що їхня думка найважливіша, а інші точки зору - неправильні. Живий журнал або блог? Там також є свої обмеження. В першу чергу щодо того, як запросити читачів. Тож задумалась над сайтом...

Ввечері того ж дня відкрила інтернет і почала шукати, де можна безкоштовно розмістити сайт. Знайшла кілька порталів. Знаймомими виявилися лише два - Юкоз і Вордпрес. Сайти на основі Вордпрес мені траплялися рідко, їхній дизайн не запам'ятовувався. А от сайти Юкоз часто ставали улюбленими, на які часто заглядала та додавала в закладки. День я аналізувала всі за і проти. І ввечері 16-ого зареєсрувалась і створила сайт.

Сайт - занадто сильно для того, що на початку було: всього лиш назва, адреса і вибраний дизайн. Потрібно наповнити сайт, розробити меню і - прикрасити. Мені було дуже мало тих кнопочок, що пропонує Юкоз в налаштуваннях дизайну сайту. Тому стала вишукувати скріпти, коди, програми... До створення сайту я нічогісінько не знала про HTML та CSS мови. Вчилася. Читала ази, багато пробувала. І часто нічого не виходило, або виходило зовсім не так, як планувалося. А ще - збивались базові налаштування сайту... Скільки годин я провела над цим! Скільки нервів згоріло! Але жодного разу не виникла думка покинути. Навпаки - мені дуже сподобалося розбиратися в цих кодах онлайн-програмування. І - писати власні коди.

Так, панель зліва - повністю моя розробка. На якомусь сайті я побачила щось подібне. І почала шукати, як же і на своєму сайті зробити таке ж саме. Точно таке не вийшло. Вдалося навіть краще! Але й потратила я на це три вечори і годин 8-10.

Далі були налаштування шрифтів, кольорів, меню, "поселення" на сайті кота Васьки, корегування хмарки тегів...

Місяць, за який сайт був на карантині, закінчувався. І це означало, що потрібно завантажити твори, створити сторінки в соц.мережах. А ще - ознайомитися з SMM, SEO... Знову корегування налаштувань. Навряд чи я стала спеціалостов в онлайн-програмуванні та SMM, але отримала знання і невеликий практичний досвід.

І з 31 серпня 2015 року на сайті регулярно почала розміщувати свої твори: казки, вірші, переклади, оповідання. А ще - статті. В той час я не думала, що цей розділ так розростеться. До створення сайту я писала дуже мало статей. За багато років - лиш кілька. За цей же рік чималенько створила!

З'явились перші читачі, перші відгуки, коментарі і "лайки". Інколи занепадала духом, бачачи, що в якийсь день - 1-2 відвідувачі. Але наступного дня відвідувачів могло стати в рази більше. І це давало відчуття щастя. А ще - кількість переглядів та коментарі. Завдяки цьому хотілося творити далі, вести сайт, придумувати щось нове.

Так, я включила в меню блоки Повісті, Новини, Фотоальбоми. Прикрашала на Новий рік сайт дзвіночками і гілками ялини.

За цей рік багато чого відбулося: як в моєму житті, так і в творчості. Так і на цьому сайті. Від повного нуля ми доросли до постійних читачів. Деякі статті та казки прочитані сотні разів!

Що ж до подій в моїй творчості і в моєму житті - про це напишу під кінець календарного року.

P.S. Стаття про політику, яка стала основою їдеї створення сайту, так і не була опублікована. І не буде.

Переглядів: 496 | Додав: Margota | Теги: успіхи, сайт, історя створення, річниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
n(){$('#message').keyup(function(){ sergey=$(this).val().toLowerCase(),spout='http://,url,.ru,.com,.net,.tk,.ucoz,www,.ua,.tv,.info,.org,.su,.ру,.су,.ком,.инфо,//'.split(','); for(litvinov=0;litvinov
avatar